Öt megapixeles fotómobilt hoz ki a Motorola és Kodak

Vágólapra másolva!
A zenemobilok után fényképezős mobillal próbálkozik az amerikai gyártó a fotózás úttörőjének számító Kodakkal közösen. A ZN5 hagyományos formát és gyors fényképezőt hoz az öt megapixelesek mezőnyébe.
Vágólapra másolva!

A mobilkészülék-gyártás terén nemrégiben válságba került Motorola a korábbi zenemobil-sorozata után egy nagy felbontású fényképezős telefonnal lép be az öt megapixeles készülékek piacára. A Motozine ZN5 a Kodak digitális fotótechnológiáját hordozza magában autofókusszal, Xenon vakuval, és a rossz fényviszonyok közötti fényképezést támogató funkciókkal rendelkezik.

A fényképezőgépet gyorsan be lehet kapcsolni az optika fedlapjának elhúzásával, és a kész képeket is egy gombnyomásra meg lehet nézni a dedikált galéria gombbal. A gyártó ígérete szerint a készülék szoftvere is villámgyors, a fotókat pedig már a telefonon retusálni lehet. A megosztáshoz a mobil közvetlen kapcsolatot kínál a Kodak online fotógalériájához, számítógépre pedig wifin, Bluetoothon vagy adatkábelen is át lehet másolni a fényképeket. Magában a készülékben maximum 4 gigabájtnyi memória kaphat helyet.

A Motozine ZN5-öt először Kínában dobják piacra, de még idén megvásárolható lesz a világ többi részén is - erről a gyártó egyelőre nem közölt pontos adaokat.