Zseb-karaoke Japánból

Vágólapra másolva!
A japán Tomy cég a világ legkisebb karaoke-masináját tervezi piacra dobni ősszel: a Hi-kara névre hallgató eszközhöz mikrofonos fejhallgatót adnak majd, így akár út közben is lehet rajta énekelni.
Vágólapra másolva!

A mintegy 7x7 centiméteres, hordozható kütyü akkumulátorról működik, és saját képernyője van, amelyen a kiválasztott szám szövegét, és egy videokliphez hasonló háttérfilmet lehet megtekinteni. Az elsősorban japán tinilányoknak szánt, októberben boltokba kerülő Hi-karát alapesetben mikrofonos fejhallgatóval lehet használni: így a kívülállók csupán a tulajdonos énekét hallják, ha túlságosan belefeledkezne a dalolásba.

Az eszközhöz egyébként két headsetet is csatlakoztatni lehet, így akár duettet is lehet énekelni rajta. A miniatűr karaoke-gépezetet tízezer jenes, azaz nagyjából tízennégyezer forintnak megfelelő összegért fogják árusítani a szigetországban. A zeneszámokat egy külön megvásárolható memóriakártyán lehet majd megvenni hozzá (egy kártya tíz zenét képes raktározni), illetve a Tomy 3500 számos katalógusából lehet majd letölteni újabbakat. A gyártó külföldön is piacra akarja dobni a kütyüt, ám ennek várható ideje még nem ismert, képet ezen a linken lehet megtekinteni róla.