Tovább csökkenhet az internet ára

Vágólapra másolva!
A hírközlési hatóság további díjcsökkentésre kötelezte a Magyar Telekomot: a telefontársaság összekapcsolási ajánlatában (azaz a nagykereskedelmi tarifáknál) csökkentette összesen 26 százalékkal a díjakat.
Vágólapra másolva!

A telefontársaságok közti nagykereskedelmi szerződés - az úgynevezett Mario - 2008-ra érvényes változata a Nemzeti Hírközlési Hatóság határozata alapján több tételt tekintve is díjcsökkenést mutat. Ez nem jelent egyelőre közvetlenül az előfizetőknél jelentkező tarifacsökkenést, mivel az árakat - melyek a határozat szerint 2008. május 1-től hatályosak -, előbb a Telekommal szerződéses viszonyban lévő szolgáltatóknál érvényesítik. A verseny hatására valószínűleg az új tarifák előbb-utóbb megjelennek a lakossági csomagok áraiban is, ám ez most csak azokat fogják érinteni, akik a határozatban is szereplő szolgáltatások valamelyikét veszik igénybe.

A Telekom árai csökkennek a híváskezdeményezési és -végződtetési díjak, valamint az úgynevezett hurokbérlet és bitfolyam-hozzáférés vonatkozásában. Míg a hívással kapcsolatos költségek elsősorban a vezetékes telefonról kezdeményezett, vagy arra futó hívásoknál okozhat alacsonyabb fix díjakat, a hurokbérleti díjak azoknál az ügyfeleknél mutatkozhatnak majd megtakarításként, akik átvitték telefonjukat más társasághoz, illetve telefon előfizetés nélküli ADSL-hozzáférésük van.