A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Mókás szörnyeket gyárthat a Spore: Lénylaborban, szuper minőségben videotelefonálhat a legújabb Skype-pal, kipróbálásra vár a Firefox és a Safari böngészők legújabb verziója, de hétvégi szoftverajánlónkban találhat még ingyenes CD-grabbert és olyan tévészoftvert, amellyel a fél világ csatornáiba belenézhet.
Vágólapra másolva!

SPORE: LÉNYLABOR

Forrás: [origo]

A játék letöltése a Szoftverbázisról

A Spore című sikervárományos online játék előzetese a Spore: Lénylabor, amelyben mindenféle mókás lényt lehet megalkotni. Bár az előzetesben a kiválasztható végtagok, szarvak, csápok, váladékszervek és egyéb testrészek köre korlátozott, egy jó órát el lehet szórakozni az ideális lény létrehozásával, akit a játékos be is színezhet. Végül próbasétával lehet ellenőrizni, hogy vajon jól sikerült-e kiegyensúlyozni mondjuk a csáprágó melletti szarvakat a hátul lógó farokkal. A Lénylaborba ingyenes e-mailes regisztráció után lehet belépni, a lények elmenthetők, fotózhatók, s az ismerősök által teremtett életformákkal is fel lehet venni a kapcsolatot.

SKYPE 4.0 BETA

Forrás: [origo]`
A szoftver béta verziójának letöltése

Mégh nem végleges, hanem béta tesztverzióban lehet letölteni az ismert internettelefon-szoftver új, 4.0-s verzióját. Ezt az alkalmazást a végleges 3.8 helyett annak érdemes használnia, aki gyakran kommunikál webkamerán keresztül ismerőseivel, az új változat ugyanis egyelőre javarészt ezen a téren tartalmaz újításokat. Emellett fejlesztették benne az üzenetváltási funkciót, az újdonságok pontos listája - angolul - itt olvasható.

FAIRSTARS CD RIPPER
Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Arra, hogy kedvenc audio-CD-jét mp3 formátumúra alakítsa át, akár a Windowsba épített Media Player is alapból képes. Ha valamiért nem lenne szimpatikus, vagy kényelmes az általa nyújtott megoldás, ezt az ingyenes programot érdemes bevetni hasonló feladatokra. Állítható a tömörítés minősége, bekapcsolható a hangerő normalizálása, de az alkalmazás arra is képes, hogy automatikusan letöltse a webről az adott albumhoz tartozó zeneszám-listát, s automatikusan beleírja azt a kész zenefájlokba.

INTERESTV
Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Technológiailag ugyan nem egy forradalmi szoftver, de az InteresTV tökéletesen alkalmas arra, hogy mondjuk a nagypapának demonstráljuk az internet nyújtotta lehetőségeket. Az alkalmazásból online tévé- és rádióadások tucatjait lehet elérni, a Costa Rica-i kábelcsatornáktól az argentin kereskedelmi rádióig. A kínálatban kizárólag olyan csatornák szerepelnek, amelyek eleve kínálnak ingyen nézhető internetes streamet műsoraikból, az ingyenes szoftver abban segít, hogy kategorizálva, egyszerűen lehessen megtalálni őket.

FIREFOX 3
Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Sokan várták a Mozilla Alapítvány népszerű alternatív webböngészőjének új változatát: a hármas verzióval a készítők a Guiness Rekordok Könyvébe is be akartak kerülni a 24 óra alatt legtöbbször letöltött szoftver címével. Ezért június 17-ére nagy fanfárral meghirdették a Download Day-t: a roham nem maradt el, ennek eredményeként a hivatalos letöltőoldalak hosszú órákra elérhetetlenné váltak, a helyzet csak szerdára stabilizálódott, s sorok írásakor Mozilláék számlálója 14,4 millió letöltésnél áll - ebből hazánk mintegy 136 ezer darabért felelős - olvasható le a térképről. Noha jelentős csinnadrattával jelentették be, az átlagfelhasználó számára forradalmi újdonságot a 3-as Firefox sem tartalmaz: az új verzió végre képes a szöveg mellett képet, videót vagy Flash-tartalmakat is felnagyítani, a címsort intelligens keresővel vértezték fel, ami a gyakorlatban is jól teljesít, magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző is került bele, továbbá a letöltésmenedzser modul felépítése is ésszerűbbé vált. Az új Firefoxban a kiegészítők kezelését is egyszerűbbé tették, bár a korábban használt pluginek többsége esetében meg kell várni a 3-as kiadással kompatibilis verziót. Tesztjeink során időnként úgy lefagyott, hogy még a Windows Feladatkezelőjével sem lehetett kilőni, a hasonló problémák elhárításához az ingyenes Task Killer-t ajánljuk bevetésre.

SAFARI

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Ha Apple feelingre vágyik a PC-n, az iTunes médialejátszó mellett a Safari böngésző napokban megjelent legfrissebb verzióját érdemes telepítenie. Bár funkciók terén a Safari böngésző windowsos verziója egyelőre nem áll az élen, gyors működése miatt sokak kedvencévé válhat, ha kipróbálják. Hátránya, hogy sajnos elég sok oldal szétesik alatta, időnként pedig a betűk is furcsán festenek bizonyos oldalakon, és nem lehet vele a képeket sem nagyítani.

NOVAPDF LITEForrás: [origo]
A szoftver letöltése

Hasznos kis segédprogram ingyenes változata, amely nyomtató-illesztőprogramként települ a rendszerbe, és lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármely feltelepített alkalmazásból PDF fájlformátumban nyerjen ki egy dokumentumot. A fájlokat tehát az adott program nyomtatási funkcióját használva, virtuális printerként pedig a NovaPDF Lite-ot kiválasztva lehetséges, a beállítások közt pedig egyebek mellett a lapméret és a minőség szabályozható, utóbbi a kész PDF-állomány méretét befolyásolja.