Letöltés: online foci ingyen

Vágólapra másolva!
Pár hete már bemutattuk, most azonban magyar verzióban is elérhető a Football Challenge 08 című ingyenes focis játék, további újításként pedig a hazai rangsor első helyéért is megmérkőzhetnek a honi kiberfutball-rajongók.
Vágólapra másolva!

A csupán 34 megabájtos program ugyan grafikájának realisztikusságában nem veszi fel a versenyt a legnagyobb nevekkel, ezért cserébe szolidabb konfiguráción is futtatható, ráadásul egy fillért sem kell fizetni érte. A Football Challenge 08 erényei közé tartozik még az is, hogy roppant egyszerű az irányítása, ami a jelenleg kapható riválisok körében unikumnak számít, a futballszimulátorok játékosaival manapság csaknem olyan nehéz terelgetni a bőrt, mintha egy MIG-29-es vezérlőpultja előtt kellene helytállni.

Ebben a programban a kurzormozgató gombok mellett mindössze egy lövésgomb, illetve egy játékosváltó billentyű funkcionál - a leegyszerűsített vezérlésnek köszönhetően pedig retró módon akár ketten is lehetséges egyetlen billentyűzet előtt tömörülve egymás elleni meccseket vívni vele.

Forrás: [origo]

Ha épp nincs a közelben egy haver, a gép ellen is lehetséges küzdeni, ám a játék igazi extrája az online meccslehetőség, amely a héten hazai tabellával gazdagodott. Ahhoz, hogy valaki a magyar ligában is részt vehessen - illetve megnyerhesse az üzemeltetők által sorsolásra bocsátandó GPS-t - a játék legújabb lokalizált változatát kell letölteni - a Szoftverbázison is erre cseréltük le a korábbi, német verziót. A játék ezen kiadása már automatikusan képes lesz letölteni frissítéseit az indítást követően.

Forrás: [origo]

A Football Challenge 08 legfőbb erénye - számunkra legalábbis - az, hogy egyszerűen lehet irányítani, nem szükséges annyi billentyűt nyomkodni benne, mint egy repülőszimulátorban - ami a jelenlegi trend. Régi időket idéző módon ezzel a programmal akár ketten is játszhatnak egyetlen billentyűzetről, bár a legtöbb izgalmat az online ligában való részvétel kínálja, ahol tudásszintnek megfelelő ellenfeleket választva lehet lőni és kapni a gólokat. A menüből egy sor ország csapatát ki lehet választani, de még az egyes játékosok kinézete, ruházata, arckifejezése is beállítható.

Kezdők számára is élvezetes játék, a magyar online ligák időpontjáról ezen a linken található információ, a hibaelhárításban pedig a Football Challenge 08 magyar nyelvű GYIK-ja segít.