Vágólapra másolva!
Júniusban érkezik meg a népszerű windowsos PDA-telefon, a HTC Touch legújabb modellváltozata, amely elődeinél szebb külsőt és újabb operációs rendszert kapott.
Vágólapra másolva!

A HTC tegnap Londonban megtartott sajtótájékoztatóján hivatalosan is bemutatta a Touch Diamondot, amely a Touch-ot hivatott váltani. Az utódról korábban kiszivárgott pletykák és specifikációk igaznak bizonyultak: a készülék az áttervezett, szebb külső mellett 4 gigabájt memóriát, 528 megahertzes processzort és 3,2 megapixeles beépített kamerát kapott.

A telefonról az is kiderült, hogy a Windows Mobile 6.1-es operációs rendszer mellett a korábban Manila kódnéven futó today-plugin is a ROM része lesz. Ennek azonban már TouchFLO 3D a neve, és természetesen sokkal fejlettebb a Manila kiszivárgott változatainál, az átszabott érintős felület révén a készülék gyakorlatilag érintőpálca nélkül használható.

Az operációs rendszerbe továbbfejlesztett Opera böngészőt és animált időjárás-plugint is építettek, és bár a modell akkumulátorának kapacitása kisebb, mint eddig volt, a gyártó ígérete szerint az üzemideje nagyobb. Ilyen tudással és kinézettel újabb sikertelefont indíthat útjára az HTC: a tajvani gyártónak és az Orange-nak hála Európában júniustól már kapható a készülék, ára egyelőre ismeretlen.

A készüléket működés közben is megtekintheti az egyik orosz mobilportál videóján.