A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Szeretett volna kukásautót vezetni? Most itt a lehetőség, de ha van webkamerája, ön is lehet videojáték-hős. Emellett május negyedik hétvégéjén kínálunk még letöltésre Vistához Freemail-gadgetet, XP-hez digitális vekkert, ingyenes zenemixelő programot, illetve két klassz multimédiás lejátszót is. 
Vágólapra másolva!

FREEMAIL VISTA SIDEBAR GADGET

Forrás: [origo]

A gadget letöltése a Vista oldalsávjához

Ha Windows Vistát használ, és van [freemail]-postafiókja, akkor veheti hasznát ennek az ingyenesen letölthető gadgetnek. A miniprogramot a Vista oldalsávában lehet aktiválni, és a beérkező üzenetek egyetlen klikkeléssel való elérését biztosítja.

XNBEEP DIGITAL ALARM CLOCK

Forrás: [origo]

A szoftver letöltése

Egy apró ingyenes segédprogram, amellyel Windows XP alatt is jól látható, tetszetős órát lehet megjeleníteni bárhol a monitoron. A beállítások közt módosítható a virtuális óra színe, s vekkerfunkciója keretében bármilyen mp3-at meg lehet adni ébresztőhangnak.

MÜLLABFUHR-SIMULATOR 2008

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Vezetett már kukásautót? Vallja be, hogy szeretett volna! Ezzel a német játékkal most lehet a sofőr, de sajátkezűleg húzhatja és tolhatja helyükre a szeméttel teli kukákat. A viccesen hangzó Müllabfuhr-Simulatort ugyanaz a gárda készítette, akik a Bus Simulator 2008-ért is felelősek.

Ennek megfelelően a grafika gyakorlatilag teljesen azonos a buszszimulátoréval, extra lehetőségként többféle színű kukásautóval lehet cirkálni a városban. Mivel a német nyelvet nem ismerők számára kissé nehéz lehet boldogulni a programmal, segítünk: a profil létrehozása után a Konto & Bilanz menüpontban kell pénzt felvenni, majd a Belegschaft-ban sofőrt és kukásembert alkamazni, a Farhzeugbörsé-n járművet beszerezni, végül a Führpark pontban aktiválni azt. A kukáskodást az Auftrauge menüben lehet megkezdeni. Bár a program jó eséllyel pályázhat a világ legunalmasabb játékának címére, viccből érdemes kipróbálni.

OVOGAME

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Ismeri a playstationös EyeToy-t? Ha nem, nézze meg archív cikkünket, ha igen, de nem birtokolja, egy ahhoz hasonló PC-s programmal pótolhatja. A francia fejlesztésű OvOGame gyakorlatilag a Playstation 2-re kiadott első Eyetoy klónja, használatához a leggagyibb webkamera is megteszi - mi legalábbis épp egy ilyen alsó kategóriás típussal próbáltuk ki. A kamerán keresztül a játékos maga jelenik meg a képernyőn, ahol többek közt virtuális sarat kaparhat, focilabdát passzolgathat a monitor előtt kalimpálva. Sajnos a letölthető demó időlimites, így csak egy jó félórára nyújt szórakozást.

ATI CATALYST 8.5 (XP)

Forrás: [origo]

Az illesztőprogram letöltése

Az asztali gépekben használatos ATI videokártyákhoz készült illesztőprogram legfrissebb verziója. Leginkább akkor érdemes letölteni, ha játékokat futtat a számítógépen, hiszen például az új verzió orvosolja azokat a problémákat is, amelyek a szuper új autóversenyes játék, Race Driver: GRID demójának futtatásakor jelentkeztek, az új verzióval a program zökkenőmentesen futtatható.

ULTRAMIXER PRO

Forrás: [origo]

A szoftver letöltése

Ezzel a teljesen ingyenes programmal a nappali didzséje lehet, kedvenc mp3 és más ismert formátumban lévő digitális zenéit keverheti össze az Ultramixerrel. A szoftver letölthető verziója egy demó, amelyhez azonban az első indításkor az e-mail cím megadásával ingyenes aktivációs kulcsot lehet kérni a fejlesztőktől - cserében a hírlevelükre való feliratkozásért (vigyázat, sok levelező spamnek nézi a kódot és az indításhoz szükséges fájlt tartalmazó üzenetet!). A fejlesztők nagylelkűsége azért korlátozott, minden indításkor húsz másodpercet kell várakozni a szoftver startjára (plusz középen még reklámokat is megjelenít), de legalább egy vasat sem kell kiadni érte. Sajnos az ingyenesne elérhető Basic változat komolyabb keverési feladatokra nem alkalmas, játszani azonban megteszi.

AVS DVD PLAYER

Forrás: [origo]

A szoftver letöltése

Egy sor különböző segédprogramot kínál letöltésre, illetve megvásárlásra az AVS, ezek közül talán az ingyenes DVD-lejátszó szoftver a leghasznosabb, de a telepítés után egyéb segédprogramok, például DVD-másoló alkalmazások letöltését is felkínálja. Az alap DVD-lejátszó extrái közé tartozik az, hogy számos ismert video-, és hangformátumot támogat, s képes virtuális térhangzást generálni sztereó forrásból is. Viszont próbáink során párszor lefagyott, ezért továbbra is a VLC Player marad a favorit.

JETAUDIO BASIC

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Kevéssé ismert, neve ellenére nem csak hang-, de videofájlok lejátszására is alkalmas szoftver. Érdemes lesz figyelemmel kísérni új verzióit, mivel nagyon pofás a kezelőfelülete, ráadásul CD/DVD-másolási, konvertálási képességekkel is bír, de akár saját internetes rádiót is lehet indítani belőle, s rendelkezik egy speciális hangfilterrel is, amelyet főként térhatású hangfalakkal lehet kihasználni. Ha egy alkamazásból szeretné elérni zene-, és videofájljait, a JetAudio jó választás lehet, bár gépigénye a szokásosnál magasabbnak tűnik.