Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Betegség miatt halasztották a hazai Microsoft-pert

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság szerint nem törvénysértő, hogy a Microsoft-perben eljáró bíró - betegsége miatt - elhalasztotta a hétfőre kitűzött tárgyalást - közölte a bíróság sajtótitkársága az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az MTI annak kapcsán kereste meg a bíróságot, hogy három társaság - Open SKM Agency Kft., Multiráció Kft. és ULX Kft. - közleményben tudatta: véleményük szerint a bíróság törvényt sértett a tárgyalás időpontjának elhalasztásakor.

A nyílt szoftverekkel foglalkozó gazdasági társaságok szerint különös egybeesés, hogy az eredetileg kitűzött tárgyalási napon, hétfőn Magyarországra látogatott Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, és részt vett az Országgyűlés informatikai albizottságának rendkívüli ülésén. A három társaság a köztársasági elnökhöz és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácshoz fordult panasszal.

Emlékeztettek arra: a 25 milliárd forintos szoftverbeszerzési tenderrel kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal március 14-én nyújtott be keresetet a Fővárosi Bíróságra, mert álláspontja szerint versenykorlátozó, hogy a közbeszerzés tárgyának megnevezésekor a közbeszerzést kiíró Központi Szolgáltatási Főigazgatóság jogszerűtlenül hivatkozott a Microsoftra.

A társaságok szerint a bíróság jogot sértett, amikor a tárgyalást a jogszabályban előírt 30 napos határidőnél későbbre, május 19-ére tűzte ki, majd pár nappal a per kezdete előtt a bíró az időpontot július 7-ére módosította, egyéb hivatalos elfoglaltságára hivatkozva.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága az MTI megkeresésére közölte: a közigazgatási eljárásban a május 19-re kitűzött első tárgyalási nap elhalasztása nem törvénysértő; az ügyet tárgyaló bíró - betegsége miatt - táppénzen van, ezért rövid időn belül új határnapot tűzött ki még az ítélkezési szünet előtti időpontra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről