Visszatérhetnek a Dell tenyérgépei

Vágólapra másolva!
A Dell 2007 áprilisában állt le az Axim márkajelzésű PDA-inak gyártásával, mivel a termékek iránt nem mutatkozott túl nagy érdeklődés. Iparági pletykák szerint az amerikai gyártó hamarosan új eszközökkel térhet vissza a kütyüpiacra.
Vágólapra másolva!

Már tavaly is hallhatóak voltak azok a pletykák, melyek szerint a Dell ezután mégis visszatér a tenyérgépek piacára, azonban ekkor még úgy hírlett, hogy inkább GPS-es, telefonos készülékekre fókuszál majd. Eddig azonban mindenki azt hitte, hogy ezek a telefonok a Google Android - egyelőre még nem tudni mikor érkező - operációs rendszerével lesznek ellátva.

Tajvani források szerint azonban a Dell a Foxconn Electronicsszal karöltve újra belép a kézigépek piacára, méghozzá ezúttal is a Windows Mobile-t választva - számolt be a News.com. A Dell két legnagyobb riválisa, a HP és az Acer egyelőre komolyan támogatja a digitális kütyük e típusait, az utóbbi társaság nemrég vásárolta fel a PDA-kat és okostelefonokat gyártó E-tent 290 millió dollárért.

Azt azonban még az online magazin sem tudja, hogy a vállalat pontosan milyen hordozható kütyüvel akar előrukkolni: elképzelhető, hogy egy videolejátszós navigációs eszközt, vagy zenelejátszós okostelefont. Ráadásul a News.com cikkírója szerint az Intel hamarosan megjelenő új Atom processzorai egy sor új funkció megvalósítását teszi lehetővé a hordozható eszközökön.