Szinkronizálható a Google Naptár az Outlookkal

Vágólapra másolva!
A Google Calendar Sync alkalmazása folyamatos összhangban tudja tartani a Google naptárbejegyzéseit az asztali gépen tárolt Outlook-naptárral.
Vágólapra másolva!

A naptárak szinkronizálásához le kell tölteni a szoftvert a Google leírásában megadott linkről, és a telepítés során ki kell lépni az Outlookból, és meg kell adni a Google Calendar-fiókhoz tartozó azonosítót és jelszót. Az alkalmazásban az is beállítható, hogy milyen időközönként frissítse a naptárakat, valamint az, hogy milyen irányba: az Outlookból Google Naptárba, abból Outlookba, vagy mindkét irányban.

Ez utóbbi a legkényelmesebb opció, mivel így minden naptárbejegyzés mindkét helyről elérhető. Az alkalmazás viszont csak egy gépről használható, vagyis arra a számítógépre kell telepíteni, amelyiken az ember fő Outlook-naptára fut. Ez tipikusan az otthoni gép vagy a munkahelyi PC, amelyen az alkalmazás a háttérben futva végzi a szinkronizálást.

A segédeszköz azoknak is jól jöhet, akik mobileszközre szeretnék szinkronizálni a Google naptárból a bejegyzéseiket. Az "asztali" Outlookba szinkronizált naptáradatokat ugyanis így már könnyen magával viheti az ember PDA-n vagy mobilon. Ehhez már csak az kell, hogy a készüléket a megfelelő asztali készülékkel szinkronizálja le rendszeresen. A segédeszköz egyelőre csak angol nyelvű változatban érhető el.