Gitár és szintetizátor Nintendóból

Vágólapra másolva!
Két érdekes programot adnak ki hamarosan a Nintendo DS-hez: kiadják rá a Guitar Hero játék zsebváltozatát, a professzionális hangszereket készítő Korg cég pedig zenészeknek szánt szoftveres szintetizátort ad ki a masinára.
Vágólapra másolva!

A Guitar Hero az egyik legnépszerűbb konzolos ritmusjáték, eddig azonban kizárólag tévéhez kapcsolható masinákra volt elérhető. A South Park animációs sorozat egyik epizódjának alapját is képező, ismert számok eljátszására épülő játékhoz egy műanyag gitárt mellékelnek, melyen gombok és kapcsolók helyettesítik a húrokat, illetve a pengetőt.

Hamarosan azonban már akár az utcán is nyüstölhetik kedvenc programjukat a játék rajongói, ugyanis az Activision kiadó bejelentette, hogy a Nintendo DS zsebgépre is kiadja a sikerjátékot a nyáron. A stílszerűen On Tour alcímet viselő epizódhoz ugyan nem jár minigitár, de a programcsomaghoz mellékelnek egy speciális, tenyérre szíjazható irányítót, amely a játék közben lenyomandó színes gombokat tartalmazza - ennek köszönhetően valószínűleg többe kerül majd a hagyományos DS-játékoknál.

Használata is hasonló lesz az eredeti programhoz, bár a nintendós kiadásban az érintőceruzával kell majd pengetni az LCD-n keresztül. Az IGN videojátékos oldal információi szerint a Guitar Hero zsebverziója vezeték nélküli kapcsolaton keresztül többjátékos módot is biztosít majd, és húsz dal kap majd helyet rajta, többek között egy Nirvanától és a No Doubttól.

Szintetizátort Nintendóból

Míg a Guitar Hero egy játék, a Korg hangszergyártó egy profi szoftveres szintetizátor-alkalmazást készített a dupla képernyős zsebnintendóra. A Korg DS-10 nevű alkalmazást júliustól lehet majd megvenni, bár a termékoldalon egyelőre csak a japán piacra vonatkozó adatokat találtunk: a szigetországban 4800 jenért, vagyis kevesebb, mint tízezer forintért lehte majd megvenni.

Forrás: [origo]

A szoftveres szintetizátor még márciusban a frankfurti Musikmesse vásáron is bemutatkozik majd, bemutatóoldalán pedig egy vele készült zenét is meg lehet hallgatni. Az érintőképernyőn keresztül vezérelhető alkalmazásban analóg szintetizátorokat és dobgépet, valamint szekvencert lehet programozni, visszhangot és hasonló effekteket is lehet ezekre alkalmazni, vezeték nélküli kapcsolaton pedig több ilyen virtuális hangszer is összeköthető. A Korg közlése szerint a program egyaránt képes kiszolgálni a teljesen kezdők, és a profi zenészek igényeit.