Börtönbe került a fájlcserélős adattolvaj

Vágólapra másolva!
Egy seattle-i férfit többmint négy év börtönre ítéltek, miután bebizonyosodott, fájlcserélő hálózatokon keresztül több mint ötven ember különböző személyes és pénzügyi adatait tulajdonította el, s élt vissza azokkal.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Gregory Kopiloffot a helyi kerületi bíróság 51 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn - számolt be a Seattle Post Intelligencer. Kopiloffot a LimeWire és más fájlcserélő programokon keresztül végzett illegális tevékenysége miatt vonult börtönbe. A szokásos esetektől eltérően azonban ezúttal nem a szerzői jogok megsértésére, hanem személyes adatok tolvajlása miatt került bíróság elé az elkövető.

Az amerikai férfi ugyanis különböző fájlcserélő hálózatokon keresztül más felhasználókról személyes és pénzügyi információkat kaparintott meg több mint ötven emberről. A felhasználók adatainak birtokában aztán 73 ezer dollár, vagyis mintegy 12 millió forint értékben rendelt meg online különböző termékeket különböző postafiókokba, majd a javakat féláron továbbértékesítette.