Windowsos mobil a Sony Ericssontól

Vágólapra másolva!
XPERIA X1 márkanéven elsőként dob piacra a Sony Ericsson Windowst futtató mobiltelefont: az új modell felsőkategóriás bizniszkészülék lesz, számos extrával.
Vágólapra másolva!

A svéd-japán gyártó a Barcelonában hétfőn nyílt Mobile World Congressen mutatta be az új készüléket. A PC World helyszínen tartózkodó szerzőjének nyilatkozva a cég munkatársa nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy a legújabb készülékre a szokásos Symbian rendszer helyett a Microsoft mobiltelefonokra szánt Windowsával kínálják. A készülékre egyébként a Sony Ericsson egy saját fejlesztésű grafikus főmenüt is készített, mely kilenc panelből áll, és ezekre bökve lehet elérni a különböző funkciókat. A Sony Ericsson képviselője azt is elmondta, valószínű, hogy az XPERIA márkanéven a jövőben nem csak és kizárólag Windows Mobile-t futtató telefonokat dobnak majd piacra.

Forrás: [origo]
Az XPERIA X1-es

Óriás képernyős szupermobil

Az új üzleti mobilt egyébként egy jókora, 3 col átlójú érintőképernyővel szerelték fel, amelynek pontosan akkora a felbontása (800x480 pixel), mint az Asus Eee PC-jének. További érdekesség a képernyő alól előhúzható teljes billentyűzet, amely a hosszabb szövegek bevitelét teszi egyszerűvé. A XPERIA X1-es négyszáz megabájt belső memóriával rendelkezik, melyet további gigabájtokkal lehet kibővíteni, ha microSD-kártyát vásárolnak majd hozzá.

Integrált kamerája 3.2 megapixeles fotókat és egyelőre ismeretlen minőségű videókat tud rögzíteni, és autofókusszal is ellátták. A kütyü támogatja a gyors HSDPA adatátvitelt, illetve a wifit és a Bluetootht is, emellett található benne rádió és GPS is. Fekete és ezüst színben lehet majd megvenni valamikor 2008 második felétől, ára egyelőre nem ismert.

Jön a mobilos Post-it

Forrás: [origo]
Sony Ericsson W980

A Sony Ericsson másik két újdonságát, a G900 és G700-as készülékeket ugyancsak érintőképernyővel szerelik fel, s a két típushoz egy virtuális Post-it-címkékhez hasonló, jegyzetek rögzítésére alkalmas szoftvert is mellékelnek majd.

Strapabíró mobil GPS-szel

Egy másik ötletes új készülék a C702-es, amelynek külső háza ellenáll a fröccsenő víznek és a pornak, és kifejezetten egykezes használatra optimalizálták a kezelését. 3,2 megapixeles fényképezővel szerelik fel, amely a beépített GPS-nek hála akár a fotó rögzítésének helyét is elmenti majd a képfájlokba.

Walkman-mobil a kocsiba

Talán mind közül a legötletesebb újítást építették bele a mérnökök a W980 jelzésű walkman-mobilba, amely 8 gigabájtnyi zenét tud raktározni. A készülék belsejébe ugyanis egy FM-jeladót integráltak, így az mindenféle kiegészítő nélkül képes továbbítani a zenéket az mp3-akat nem támogató vagy régi, kazettás autórádióknak - csak a megfelelő frekvenciára kell állítani azokat. Fedlapja leginkább egy iPodra hasonlít, ennek köszönhetően a zenei funkciók eléréséhez szét sem kell nyitni a telefont.