Vágólapra másolva!
A Samsung a GSMA Mobile World Congress 2008-on bemutatta legújabb fejlesztésű mobil WiMAX megoldásait, amelyek akár 1 Gbps-es letöltési sebességre is képesek.
Vágólapra másolva!

Az ASN-szabványok segítségével a lakáson és épületeken belüli eddig lefedetlen területekre juttatják el a hálózatot. Az U-RAS Flexible technológia használatával a hálózat a kicsi illetve közepes hatótávolságú helyeket tudja lefedni akár egy épületeken belül is. Az ASN-szabványon belül, a Samsung több eszközt, mint például az USB-hardverkulcsot, PC-kártyát, CPE-t, PDA-t, UMPC-t, PMP-t és laptopot is bemutat, amelyekkel teljes mobil WiMAX portfoliót biztosít az üzleti szolgáltatóknak.

Ezekkel a Mobil WiMAX megoldásokkal a Samsung megmutatja, hogyan lehetséges az egyszerű átállás az Alcatel Lucent GSM és a Samsung Mobil WiMAX hálózata között. A Samsung kettős módozatú mobilkészülékének használatával a felhasználók például megtapasztalhatják a problémamentes videólejátszást, miközben hálózatot váltanak, azaz Mobil WiMAX-ról GSM-re kapcsolnak át. Ez a tény üzleti szempontból is növeli a Mobil WiMAX jelentőségét főleg azokon az európai piacokon, ahol a GSM-technológia jelentősen lefoglalja a mobil hálózati rendszereket.

A fejlesztések révén a GSMA Mobile World Congress 2008-on, a Samsung bemutatta a következő generációs Mobil WiMAX technológiáját is, az OFDMA-t (Orthogonal Frequency Division Multiple Access), amely akár 1Gbps adatátviteli sebességre képes. A Samsung 2006 májusában vezette be a koreai piacra Mobil WiMAX megoldásait, majd a későbbiekben az USA-ban XHOM néven a Sprint Nextel hálózatában is elindult a szolgáltatás. Jelenleg a technológiát Baltimore-ban, Chicagóban és Washingtonban tesztelik. A Samsung ezzel párhuzamosan tervezi, hogy Európában is megjelenik a Mobil WiMAX-szal.