Vágólapra másolva!
A Digi International tovább bővíti már meglévő router-portfolióját: ezúttal egy HSDPA-val is felszerelt wifi-képes eszközről van szó, amely megoszthatjuk lakásunkban a mobilinternetet.
Vágólapra másolva!

A Digi International a napokban mutatta be legújabb termékét, a Digi Connect WAN 3G routert, amely egyszerre használható elsődleges és tartalék, háttérben funkcionáló internetmegosztó eszközként is. A készülék támogatja a HSDPA- és a WLAN-technológiát is, sőt, még a 3G-vel is meg tud birkózni.

A Digi Connect WAN 3G természetesen képes a normál hálózati kábelt is kezelni, így a vezetékes internetünket is rá tudjuk kötni, illetve ezzel a technológiával egyszerre több gépen is meg tudjuk osztani az előfizetésünket. Amennyiben viszont már ennyire modern a háztartásunk, hogy egy mobilalapú internetre fizetünk elő, úgy már lehetőleg a wifi-t használjuk a szolgáltatás megosztására, ezzel is csökkentve a vezetékek számát. A Digi által kifejlesztett router elsősorban olyan rendszerekhez készült, ahol problémás megoldani a vezetékes internetkapcsolatot, és segítségével gyakorlatilag bárhová elvezethető és szétosztható a szélessávú kapcsolat. Ilyen helyszín lehet egy bankautomata, egyéb fizetőterminálok vagy jegykiadó automaták.

A Digi Connect WAN 3G-ben beépített VPN-klienst is találunk, amellyel virtuális keretek között tudunk megjelenni olyan védett hálózatokon, ahol valójában fizikailag éppen nem tartózkodunk - például, ha munkánkat az irodán kívül akarjuk végezni. Az USB-bemenet segítségével a megosztott gépek egyszerre használhatják a csatlakoztatott pendrive-unkat, így mindenki azonnal megkaphatja a munkahelyen a legújabb prezentációt is. Az USB-foglalat további GPS- és videokamera-csatlakoztatására is alkalmas.

Magyarországi megjelenésről és pontos árról egyelőre nincs információnk.