Kémkütyü törölt sms-ek böngészéséhez

Vágólapra másolva!
A SIM-kártyáról képes visszaállítani a letörölt sms-üzeneteket egy amerikai webboltban árusított eszköz, amelyről a Telegraph adott hírt.
Vágólapra másolva!

A New York-i Brickhouse Security webboltjában nettó 150 dollárt, vagyis durván 26 ezer forintot kérnek el az USB-portra illeszthető eszközért, amely a SIM-kártya tartalmát lehet kiolvasni. A leírás szerint céges titkok kiszivárogtatói és házastársuk hűtlenségére gyanakvó vásárlók a kártyaolvasó, és egy mellékelt szoftver segítségével hozzáférhetnek a SIM-en lévő üzenetekhez, s a törölt, ám újabb sms-sel felül nem írt szövegeket is ki tudják olvasni, csakúgy, mint a készülékről törölt híváslistát.

A használhatóságot nehezíti, hogy az esetleges titkokhoz való hozzáféréshez szét kell szedni a telefont, ki kell venni a készülékből, és be kell helyezni a kártyaolvasóba, amit elég nehéz lehet észrevétlenül elvégezni. Ráadásul az újabb mobiltelefonok már nem is a SIM-kártyára, hanem saját készülékmemóriájukba mentik el az üzeneteket, így a kémkütyüvel nem sokra lehet menni esetükben. Az eszköz egyébként arra is használható, hogy például szolgáltatóváltás esetén lementsék vele az üzeneteket és a telefonszámokat (már ha ezek a SIM-kártyán vannak), bár mindezt egy jóval olcsóbb adatkábellel vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is el lehet végezni.