Decemberben jön a Duke Nukem Forever

Vágólapra másolva!
A fejlesztők szerint idén végre megjelenik a világ legrégebben várt akciójátéka, amely az egykori legendás Duke Nukem 3D folytatása.
Vágólapra másolva!

Lassan több mint tízenkét éve már, hogy a 3DRealms elhintette az első informorzsákat a Duke Nukem Forever-ről, amely a legendás Duke Nukem 3D azóta is készülő folytatása. A cím már csak azért is nagy érdeklődést váltott ki a játékrajongók körében, mert eredetije még a 3D-s FPS-játékok hőskorában, a Doom I-II. idejében jelent meg.

Az azóta eltelt idő alatt rengeteg kiállításon bukkant fel a jéték címszereplője, vagány, a szőke tüskefrizurás, napszemüveges hős, azonban valami mégis mindig hiányzott a végső megjelenéshez. Látszólag tavaly december közepén tört meg a jég, amikor a 3DRealms közzé tette az első előzetes videót - igaz, ez még mindig mem mutat semmit magából a játékból, amelynek megjelentetését hiszi is meg nem is a szakma.

A Duke Nukem ajánlója: ez minden bizonyíték

A garlandi bázisú fejlesztőcsapat elnöke, Scott Miller viszont a Dallas Business Journal-nak elárulta - gyakorlatilag hivatalosan megerősítette -, hogy idén, 12 év után biztosan megérkezik a legújabb Duke-rész, ráadásul a PC mellett XBoX 360-ra és a PlayStation 3-ra is megjelenik.

Érdekesség még, hogy idén mégegy Duke Nukem játék is napvilágot lát, de ez a mellékinformáció csak az Xbox tulajok számára lehet érdekes: a klasszikus Duke Nukem 3D még idén tiszteletét teszi az Xbox Live Arcade-on. Az arcade verzió olyan finomságokkal várja majd a rajongókat, mint multiplayer támogatás, és egy rakás achievements, co-op mód és online eredménytáblázatok, amelyekben versengeni lehet a többi játékossal.

(GameStar Online)