Tévébe építik az Asus olcsó laptopját

Vágólapra másolva!
Egy sor új terméket hoz ki olcsó minilaptopjának márkanevén a tajvani Asus: az Eee PC-ből asztali számítógép, illetve monitorba, tévébe épített modell is várható, mindegyikük esetében az alacsony áron lesz a hangsúly.
Vágólapra másolva!

A gyártó újdonságairól a tajvani Digitimes számolt be, a lap értesülései szerint április-május környékétől lesz elérhető az E-DT nevű modell, amely az általunk is tesztelt Eee PC kisméretű asztali változata, amely két-háromszáz dollár, azaz 30-50 ezer forint körüli áron lesz majd kapható. Első változatai az olcsó laptophoz hasonlóan Intel Celeron processzort tartalmaznak majd, a későbbi generációkat azonban várhatóan már a chipgyártó újabb, fejlettebb lapkáival szerelik fel.

Leginkább az Apple iMac olcsóbb kistestvérének lehet majd tekinteni az Asus E-Monitor nevű típust, amely egy 19-21 colos monitorral egybeépített számítógép lesz, amelyen beépített tunerének köszönhetően tévét is lehet majd nézni. Ugyanakkor az Apple és a Dell hasonló gépeinek 1-2 ezer dolláros árcímkéjével ellentétben a tajvani cég masinája 500 dollár, vagyis 90 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd hazavinni - előreláthatólag szeptembertől.

Az Asus harmadik újdonsága egy olyan 42 colos képátlójú LCD-tévé lesz, amely azonban számítógépet is tartalmaz, amely ugyanazt a szoftvert futtatja, amit az Eee PC laptop is. A tervek szerint szeptemberben debütáló, PC-ként is funkcionáló tévé várhatóan 200 dollárral, vagyis 30-35 ezer forinttal lesz drágább, mint egy hasonló méretű, de PC-t nem tartalmazó laposképernyős televízió.