Kína segítséget kér a kalózok ellen

Vágólapra másolva!
A kínai hatóságok nem bírnak az internetes kalózkodással, ezért nemzetközi segítséget kérnek az illegális tartalmak terjesztői elleni akcióhoz.
Vágólapra másolva!

"Nagyon nagy nehézségekkel" szembesült az ország az internetes kalózkodás elleni küzdelemben - nyilatkozta az AFP híradása szerint az egyik magas rangú belbiztonsági hivatalnok csütörtökön. Gao Feng elmondása szerint az országban tehetetlenek azon terjesztőkkel szemben, akik a büntetés elkerülése végett külföldön helyezik el szervereiket.

"A szerzői jogsértés már csak természetéből adódóan is nemzetközi bűntény. Hogy ezzel sikeresen leszámoljunk, nemzetközi segítségre van szükségünk" - mondta a hivatalnok. Az országban egy augusztusban elindított akcióban 1001 szerzői jogsértési esetet vizsgáltak ki, többet, mint az előző két évben együttvéve.

Ennek során nagyjából 124 ezer dollárnak megfelelő bírságot szabtak ki, 339 webszájtot zárattak be és 123 szervert foglaltak le - adta hírül a szerzői jogi ügyekben illetékes minisztérium. Az ázsiai országot gyakran kritizálják az intertes tartalmak szűrése és cenzúrája miatt, az azonban még nagyobb kárt okoz a nemzetközi közösség számára, hogy Kína a hamisítók és kalóz-DVD-gyártók legnagyobb bázisa.