Jövőre várják az új Windowst

Vágólapra másolva!
Windows Seven lesz a neve az új operációs rendszernek, amelyben alapjaiban nem lesz más, mint a Windows Vista, de kevesebb memóriát zabál majd - állítják sokan az interneten változatos forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Egy állítólagos Microsoft-alkalmazott névtelenül írt blogjára (http://shippingseven.blogspot.com/) hivatkozva állítja a WebProNews, hogy már javában készül a Windows Vista utódja, amelyet - történetében először - teljes titokban fejlesztenek a redmondi szoftvercégnél. Már források szerint a Windows Seven (vagyis Windows Hét) első tesztverziója már ki is került a cég legfontosabb partnereihez, és az eredetileg 2010-re tervezett operációs rendszert a Microsoft jövőre tervezi megjelentetni.

A WebProNews beszámolója szerint az operációs rendszer fől alrendszerei változatlanok lesznek, ennek köszönhetően ami Vistán elfut, az gond nélkül fut majd a Seven-ön is. A több informatikai szaklap online kiadásában is terjedő információk szerint az új Windowsban lesz egy minimális, 40 megabájt memóriát foglaló rendszermag, amelyet a Microsoft egyik fejlesztője korábban már bemutatott, és a rendszer kezeli majd az érintőképernyős perifériákat is.

Hivatalos forrásból egyelőre nincsenek iformációk az állítólag gőzerővel készülő operációs rendszerről, de a Vista utódjával kapcsolatos találgatások egyáltalán nem meglepőek azok után, hogy az operációs rendszert mennyire kiábrándítónak találja a közvélemény. Mint arról hírt adtunk, az InfoWorld szaklap petíciót is indított azért, hogy a Microsoft hosszabbítsa meg az idén júniussal halálra ítélt XP forgalmazását, mivel a Vista egyáltalán nem vonzó opció a vásárlók számára.