Újabb GTA IV előzetes sok akcióval

Vágólapra másolva!
A Rockstar Games újabb előzetest jelentetett meg a Grand Theft Auto sikerjáték-sorozat készülő, negyedik epizódjából, amely egy New York-hoz hasonló megapoliszban játszódik majd.
Vágólapra másolva!

A játékban a főszereplő, egy frissen Liberty Citybe (New York játékba átdolgozott mása) érkező kelet-európai bűnöző, Niko Bellic bőrébe lehet majd belebújni. A rossz életű figura az új világban szeretne új életet kezdeni bátyja, Roman segítségével, de a sztori szerint hamarosan ismét bajba keveredik. Érdekesség, hogy a figura szinkronhangja a Vészhelyzet sorozatból jól ismert horvát származású színész, Goran Visnjic.

Forrás: RockStar Games
A főszereplő, Niko Bellic (Goran Visnjic), a háttérben Liberty City (New York)

A játékban, mint ahogy a sorozat korábbi epizódjaiban is, egy szabadon bejárható térképen kell küldetéseket teljesíteni, amelyeket filmszerű összekötő jelenetek fűznek össze. A játékban járművek és fegyverek óriási arzenálját veheti majd igénybe a játékos, és a helyszín méreteire jellemző, hogy bár kisebb, mint az előző, San Andreas nevű rész pályái, a készítők elmondása szerint egy óra alatt lehet majd eljutni egyik végétől a másikig - végig egy élő, nyüzsgő nagyvárosi környezetben.

A videó egy sor akciójelenet mellett a sztori számos szereplőjét felvillantja, és igazi gengszerfilm-hangulatot áraszt, mintha csak a Maffiózók valamelyik robbanásokkal és autós üldözésekkel felturbózott epizódját látnánk. A videót a legjobb minőségben a Gametrailers.com-on lehet megtekinteni, tetszőleges (Flash, Windows Media, Quicktime) formátumban, és le is tölthető onnan - a mi linkünk a flashes verzióra mutat. A játék megjelenését 2008 tavaszára ígérik Playstation 3 és Xbox 360 konzolon, de várhatóan PC-s változat is lesz belőle.