Két magra áll át az Intel

Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az amerikai chipgyártó a jövő év elejétől már alsó kategóriás Celeron processzorából is két processzormagot tartalmazó modelleket árusít majd, melyek a jelenlegi egymagos típusokat váltják majd.
Vágólapra másolva!

A tajvani Digitimes informatikai magazin belső inteles forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a lapkagyártó a 2008 első negyedévében kétmagos változatot dob piacra Celeron márkanevű olcsó processzorából. Ezzel párhuzamosan a cég le is áll majd az egymagos processzorok gyártásával.

A Celeronok közül az E1200-as márkajelzésű lapka tartalmaz majd elsőként dupla végrehajtó egységet - amely a drágább modellek esetében már több éve elterjedt. Az olcsó lapka 1,6 gigahertzen fog működni, és ezres nagyságrendben tízezer forint körüli összegért vehetik majd meg a disztribútorok. Az E1200-as mellett két drágább lapkát is készít az Intel, ezek közül egyelőre csak az egyik paraméterei ismertek: az E4700-as típus 2,6 gigahertzen működik majd, s az alapmodellnél nagyobb gyorsítótárral szerelik fel, darabára viszont 24 ezer forint körüli lesz.