Jön a Samsung - nagyon jön!

Vágólapra másolva!
Az egyetlen olyan mobilgyártó, melyben megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy valóban birokra kelljen a jelenlegi bajnok Nokiával: az bizony a Samsung.
Vágólapra másolva!

A finn vállalat vezető pozíciója a mobilszférában még mindig elég stabil. Ezt a státuszt vélhetően az Apple sem fogja tudni komolyan veszélyeztetni, még az iPhone-t körülvevő felhajtás ellenére sem. Egyrészt az iPhone gyenge képességei miatt, amire Európa vélhetően sokkal kevésbé lesz vevő, mint a tengerentúli felhasználók, másrészt mert a Nokia boszorkánykonyháján már dolgoznak a cég saját multitouch-kijelzős modelljén! Az egyetlen olyan mobilgyártó, melyben megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy valóban birokra kelljen a jelenlegi bajnokkal: az bizony a Samsung.

A számos egyéb elektronika és informatikai eszközt is gyártó koreai mamutvállalat nem is olyan régen szerezte meg az impozáns második helyet a sokkal szebb időket is megélt amerikai Motorolától. A legújabb Samsung-modelleken pedig - mint például a napokban hivatalosan is bejelentett i560-ason - egyértelműen megmutatkozik a koreaiak trónkövetelő szándéka. Az új készülék ugyanis az utóbbi időben már a sokadik olyan okostelefon, amely nem a gyártó által korábban sokkal inkább favorizált Windows Mobile rendszeren üzemel, hanem a finnek "kedvenc" Symbian (Series 60 3rd Edition) platformját használja.

Emellett a gyártó ezen készüléke nem csak okos, de igen kedvező fizikai paraméterekkel is rendelkezik és természetesen nincs híján a legmodernebb technológiáknak sem. A 240x320 képpontos 2,4 colos, 262 ezer színű TFT megjelenítővel ellátott i560 a 3G- és HSDPA-hálózatokon egyaránt üzemképes, rendelkezik 3,2 megapixeles autofókuszos beépített kamerával és sztereó vezetéknélküli Bleutooth 2.0 (A2DP) kommunikációs opcióval egyaránt. A microSD-kártyákkal bővíthető 150 MB saját memóriával rendelkező készülék - egyelőre ismeretlen áron - az idei karácsonyi bevásárlás idejére már egész biztosan az üzletek polcaira kerül.