Jövőre debütálhat a 3D-s házimozi

Vágólapra másolva!
A Mitsubishi mérnökei egy olyan házimozis megoldást fejlesztenek, amellyel Blu-ray-lemezen kiadott hagyományos, kétdimenziós filmeket lehetne nem csak térhatásban hallgatni, de nézni is.
Vágólapra másolva!

A japán cég egy amerikai sajtóbemutatón prezentálta legújabb fejlesztését, amelyről a CNet kütyüblogja számolt be. A háromdimenziós, vagyis térhatású kép megjelenítésére alkalmas technológia demonstrációjához egy asztali számítógépet és egy DLP-projektoros televíziót használtak, a háromdimenziós látványhoz pedig a mozikból ismert 3D-s szemüveget használtak. A bemutatón részt vevők szerint a látvány elég meggyőző volt, a képernyőn megjelenő dolgok valósággal kiemelkedtek a tévéből.

Az igazi extrának viszont az számít, hogy a Mitsubishi egy olyan Blu-ray-lejátszót is fejleszt, amely a cég közlése szerint valós időben képes átalakítani a belé helyezett filmeket kettőről háromdimenziósra. Bár a módszer mikéntjéről egyelőre nem hoztak semmit nyilvánosságra, a társaság azt ígéri, az eszköz már jövőre a boltokba kerülhet - várható ára azonban szintén nem publikus. A CNet bloggerének értesülései szerint a japán cég az egyik konzolgyártóval is tárgyalásokat folytat arról, hogy a 3D-technológiát beépítse játékgépébe.