Vodafone-ról is lehet autópályadíjat fizetni

Vágólapra másolva!
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Vodafone Magyarország együttműködésének eredményeként július 26-tól a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira, illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás jelenleg a Vodafone számlás ügyfelei számára érhető el. A lakossági előfizetők azonnal igénybe vehetik az új vásárlási lehetőséget, míg a vállalati ügyfelek hivatalos kapcsolattartójukon keresztül jelezhetik igényüket annak használatára.

A szolgáltatás díja megegyezik a mindenkori autópálya matrica árával, ezen felül a Vodafone 150 forintos tranzakciós díjat számít fel a vásárlásnál. A Vodafone-nál a mobiltelefonos megrendeléshez nem szükséges külön egyenleg feltöltése, az előfizetők mobilszámlájuk terhére vásárolhatnak autópálya-matricát, a havi limitösszeg (maximum 6720 forint) négy darab négynapos matrica árát fedezi.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési adatai szerint egyre többen élnek a virtuális matricavásárlás lehetőségével: 2006-ban az sms-ben vásárolt matricák 6,37%-át tették ki az összforgalomnak, míg 2007 első félévében ez az arány 7,49 %-ra nőtt. Az SMS-es autópályadíj-fizetésről részletes információk találhatók az ÁAK Zrt. honlapján.