Mobilos jegyvásárlás Pekingben

Vágólapra másolva!
A pekingi tömegközlekedési eszközökön hamarosan újfajta chipkártyás mobiltelefonnal lehet fizetni a jegyekért - közölték a pekingi közlekedési vállalat illetékesei.
Vágólapra másolva!

A pekingi szakemberek számos új mobiltelefon SIM kártyát fejlesztettek és teszteltek, amelyekkel elektronikus úton lehet majd kiegyenlíteni a viteldíjat - mondta Hszü Fa (Xu Fa) az új SIM kártyát tesztelő cég marketing-igazgatója, hozzátéve, hogy az új kártyát jelenleg egy Nokia telefonnal tesztelik, de az eszköz bevezetésének időpontjáról nem nyilatkozott.

Pekingben egy évvel ezelőtt kezdték meg a hitelkártyához hasonlító smartkártya árusítását, ezzel az utasok sokkal kényelmesebben vehetik igénybe a tömegközlekedést. A kártya sikerét bizonyítja, hogy idén május közepéig közel 12 millió smartkártyát adtak el Pekingben - mondta Vang Lien-csi (Wang Lianqi) a kártyaértékesítő vállalat igazgatója.

Az elképzelések szerint a pekingi lakosok a későbbiekben közüzemi számlákat is fizethetnek az új kártyával. A technológia számtalan területen alkalmazható gond nélkül, csak a szolgáltatók közötti zavartalan kapcsolatra van szükség, és most ezen dolgoznak a szakemberek - tette hozzá Vang.