Sms-gyorsírási rekord született Amerikában

2007.04.23. 11:20

A 13 éves Morgan Pozgar 15 másodperc alatt írta telefonjába a Mary Poppins című mesefilmből ismert Supercalifragilisticexpialidocious kifejezést, és ezzel megnyerte az amerikai nemzeti sms-bajnokságot.

A tinédzser először a keleti parton lett az első 200 versenyző közül, majd Eli Tirosht, a nyugati part 21 éves bajnokát győzte le sms-párbajban.  "Egy csomó ruhát fogok venni"- mondta Pozgar, miután átvette a 25 ezer dollárról, azaz 4,5 millió forintról szóló csekket, amelyet az LG elektronikai óriáscég ajánlott fel a nyertesnek. A bajnok egyébként becslése szerint havonta több mint 8 ezer rövid szöveges üzenetet küld barátainak és rokonainak.

A korábbi sms-rekordok eredményeivel  azért nehéz összevetni a jelenlegi 15 másodperces sebesírást, mert míg amerikában úgy tűnik megelégszenek egyetlen szó bebillentyűztetésével, a korábbi távol-keleti versengések során 160 karakteres szöveggel kellett megbírkózniuk a jelölteknek. Az eddig Szingapúrban tartott sms-versenyek győztesei általában 43 másodperccel értek el aranyérmet - ami a négy és félszer hosszabb versenyszövegből adódóan kétségtelenül hosszabb, mint az amerikaiak 15 másodperces rekordja.

MTI - [origo]