Ötezer telefonhívás egy feltöltött videó miatt

2007.04.23. 10:58

Egy amerikai fiatalember a YouTube-on ajánlotta fel az internetezőknek, hogy bárkit meghallgat, aki felhívja telefonon. Eddig több mint ötezren éltek a lehetőséggel.

A 20 éves Ryan Fitzgerald a jelenleg munkanélküli és az édesapjánál él Massachusettsben, ezért úgy gondolta, bőven lesz ideje meghallgatni az embereket - adta hírül a Reuters. A fiatalember pénteken töltött fel egy rövid videót a YouTube-ra RyanTwin20 néven, amelyben bemutatkozik, bemondja telefonszámát, és arra bíztatja az embereket: hívják fel bátran, kíváncsi rá, hányan élnek a lehetőséggel.

Bár a rövid filmből elsőre úgy tűnik, Fitzgerald csupán a hecc kedvéért csinálta az egészet, hamarosan mond az újságoknak nyilatkozva, mind egy újabb feltöltött videóban elmagyarázta igazi szándékát, miszerint tényleg meg akarja hallgatni azokat, akiknek szüksége van rá. "Nekem tényleg ilyen nagy szívem van" - mondta a fiatalember.

Fitzgeraldot a Reuters beszámolója szerint is barátságos, közvetlen figurának írták le ismerősei, a filantróp vállalkozás azonban már most meghaladja anyagi lehetőségeit. Eddig ugyanis ingyen vissza tudta hívni a betelefonálókat a mobilján, a nagy forgalom miatt viszont az amerikai T-Mobile megvonta tőle ezt a kedvezményt. "Még nem tudtam kiokoskodni, mit tegyek ez ügyben" - mondta Fitzgerald, aki azonban meg is nyugtatta közönségét: továbbra is hívják csak bátran.

Az amerikai fiatalembert saját bevallása szerint az Ingyen Ölelés (Free Hugs) kampányt elindító Juan Mann inspirálta, aki szintén a YouTube-on lett híres. Az ausztrál férfi ingyen öleléseket osztogat idegeneknek az utcán, és sajátos mozgalmának más számos követője akadt. "Vannak olyanok, akikre a saját anyjuk sem szán annyi időt, hogy leüljön velük beszélgetni egyet" - mondta Fitzgerald. "De itt van ez az ismeretlen a YouTube-on, aki hajlandó erre. Hat másodperc elteltével pedig már nem egy idegen vagy, hanem egy új ismerős."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK