Médialejátszó programot hoz ki az Adobe

2007.04.16. 11:29

Az Adobe Media Playerrel a YouTube, a Videa és más hasonló videomegosztó oldalakon publikált felvételeket jobb minőségben lehet majd megtekinteni, mint a böngészőből, teljes ablakos lejátszást is biztosít, és többféle platformra is elérhető lesz.

A webes videomegosztók tartalmai, és weblapokba épített animációk megjelenítésére használatos Flash technológiát licencelő társaság a hétvégén jelentette be, hogy saját videolejátszó alkalmazást fog kiadni.

Az Adobe Media Player egyik fő újdonsága, hogy lehetővé teszi majd azt is, hogy a felhasználók lementsék a neten publikált videókat, hogy azokat  internetkapcsolat nélkül, offline is nézegethessék, vagy hordozható eszközükre másolják át. Az új szoftver az Adobe ígérete szerint jobb képminőséget biztosít majd a jelenleg elérhető, weboldalakba ágyazott videóknál, így ezeket akár teljes képernyőn is meg lehet majd tekinteni kompromisszumok nélkül.

Emellett az Adobe médialejátszójába könyvjelzőzési lehetőséget is beépítenek majd, ez lehetővé teszi, hogy egy kedvenc webes műsorcsatornán publikált új anyagokat a szoftver automatikusan letöltsön. A tartalomszolgáltatók számára bír nagy jelentőséggel, hogy a technológiával beágyazott reklámokat tartalmazó, ám ingyenesen letölthető videókat terjesszenek, emellett másolásvédelmi funkciókat is kínál.

Az Adobe Media Player a PDF-dokumentumok megtekintéséhez szükséges Reader alkalmazáshoz hasonlóan ingyenesen letölthető szoftver lesz - közölte a cég. A program első béta verziója néhány hónap múlva lesz majd letölthető, végleges változata várhatóan az év végére fog elkészülni.