Végre diplomát kap Bill Gates

Vágólapra másolva!
A világ leggazdagabb embere ugyan a Harvardra járt, de soha nem fejezte be tanulmányait. A neves oktatási intézmény azonban hamarosan tiszteletbeli diplomával ajándékozza meg.
Vágólapra másolva!

Bill Gates úgy most kaphatja meg a papírt, hogy egykori alma matere diplomaosztóján mond majd beszédet, a Harvardon pedig hagyomány, hogy a neves intézmény tiszteletbeli diplomát ajándékoz az ilyen minőségben fellépő elismert személyeknek - adta hírül az IDG hírszolgálata. Az eseményre június 7-én kerül majd sor, és még nem lehet tudni, hogy a Microsoft-vezér pontosan milyen diplomát kaphat majd.

Gates joghallgatóként iratkozott be a Harvardra még 1973-ban, de két év sem telt el, és otthagyta az intézményt úgy, hogy csupán az előkészítő kurzusokat végezte el. Ekkor alapította meg ugyanis a Microsoftot gyermekkori barátjával, Paul Allennel, és ekkor indult a sikertörténet: először az első mikroszámítógép, az MITS Altair programozásához írták meg a BASIC-et, majd 1981-től az IBM PC-khez szállítottak operációs rendszert. A cég történetében viszont az elhagyott egyetem is szerepet játszott, hiszen a későbbi milliárdos ott ismerkedett meg Steve Ballmerrel, aki jelenleg a vállalat vezérigazgatói székében ül.

A Microsoftot száz dollárból hozták létre alapítói, tavalyi bevételei viszont elérték a 44 milliárd dollárt - nem mondhatnánk tehát, hogy Bill Gates valaha is rászorult volna a diplomára. A világ leggazdagabb embere egyébként hamarosan visszavonul vállalatától, legalábbis a mindennapi munkában már nem vesz majd részt. Mint azt Gates korábban bejelentette, 2008 júliusától már csak a feleségével, Melindával közösen létrehozott jótékonysági alapítványának menedzselésével szeretne foglalkozni - immár diplomásként.