Gőzerővel készül az új Firefox

Vágólapra másolva!
A fejlesztők már megkapták a megjelenés előtt álló webböngésző második tesztváltozatát. Az új Firefox kényelmesebbnek és biztonságosabbnak ígérkezik elődeinél.
Vágólapra másolva!

A böngésző második béta változatának szembetűnőbb újítása az átalakított címmező. Egy webcím beírásakor ez látványosan, fejléccel és faviconnal együtt mutatja a releváns előzményeket, így gyorsabban ki lehet választani a célpontot, ha az a korábban meglátogatott oldalak között van. A címmező villámgyors keresőként is működik, így könnyen elő lehet belőle varázsolni a keresett weblapot az előzményekből.

A címmezőből egy csillag ikon segítségével könnyedén el lehet menteni a weboldalakat a kedvencek közé, illetve a címmező azt is jelzi, ha a keresett vagy látogatott oldal már el van oda téve. A fejlesztők többek között a letöltéskezelőt is átalakították, így a nagyobb letöltéseket kényelmesen meg lehet szakítani, és később folytani, valamint közvetlenül innen lehet rajtuk vírusellenőrzést végezni. A webes navigációt segíti, hogy a Firefox jelszókezelője csak az után menti el az adatokat, hogy meggyőződött arról, sikeres volt a bejelentkezés, és az egész oldal nagyítható benne, nem csak annak szövege.

A legnépszerűbb alternatív böngésző 3-as változata várhatóan jövő év elején jelenik meg.