Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az iPhone hangpostája miatt perelik az Apple-t

Vágólapra másolva!
A Klausner Technologies nevű New York-i cég 360 millióra pereli az Apple-t és az AT&T-t, illetve további százmilliókat követel többek közta Skype-tól, mondván a cégek legkoppintották a társaság hangpostával kapcsolatos szabadalmát.
Vágólapra másolva!

A Klausner cég állítása szerint Az Apple, AT&T, a Comcast, az eBay, a Skype és a Cablevision Systems internet-alapú szolgáltatásai a vállalat vizuális hangposta nevű szabadalmát sérti. Ennek kapcsán a cég korábban egy másik társasággal, a Vonage-dzsel is pereskedett, végül azonban peren kívüli megállapodást kötöttek, azóta a társaság a Klausner technológiáját licenceli - írja a Reuters.

Az Apple-től és az AT&T-től a felperes 360 millió dollárt követel, mivel érvelése szerint az iPhone mobiltelefon Visual Voicemail funkcióját tartja problémásnak: ebben gyakorlatilag egy levelezőklienshez hasonló módon lehet megnyitni a hangüzeneteket, azaz az érkezés sorrendjétől függetlenül bármelyikük lejátszható - és a Klausner szerint ez sérti a cég szellemi tulajdonait.

Problémásnak tartja a cég a Comcast, az Cablevision, és az eBay tulajdonában lévő Skype internetes hangposta-szolgáltatásait is. Ettől a három társaságtól száz-száz millió dollárt követel, ugyancsak azért, mert szolgáltatásaikban lehetővé teszik a lehallgatandó üzenetek szabadon történő kiválasztását.

A Klausner egyébként már korábban, a kilencvenes évek közepén is pereskedett az Apple-lel, ekkor az utóbbi cég balsikerű Newton nevű PDA-ja kapcsán gyűlt meg a két cég baja egymással, ám a számítógépgyártó akkor végül licencmegállapodást kötött a társasággal. Mivel a periratot még egyik alperes sem kapta kézhez, a vállalatok szóvivői egyelőre nem nyilatkoznak a perről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről