Játék készül a Szellemirtókból

Vágólapra másolva!
Huszonhárom évvel a film premierje után új videojáték készül a Szellemirtókból (Ghostbusters): a játék a mozikból ismert szereplőket vonultatja fel, s az előzetes képek alapján pazar grafikája lesz, így jövő év egyik nagy dobásaként lehet várakozni rá.
Vágólapra másolva!

A Ghostbusters The Video Game című alkotás 2008 őszén kerül a boltokba, s a PC mellett csaknem minden jelenleg kapható játékplatformra (Xbox 360, PS2, PS3, Wii, DS) meg lehet majd venni. Noha a készülő játék honlapján még meglehetősen kevés információ található, a programot kiadó Sierra Entertainment közleménye már jóval többet elárul a készülő játékról.

Bár az eddig publikált képekből úgy tűnt, hogy a játék az első, 1984-ben forgatott Szellemirtók-film történéseit fogja feldolgozni azaz például le kell vadászni majd benne a folyton zabáló Slimert, a zöld szellemet, legvégén pedig a Habcsók-embert kell ártalmatlanná tenni - a BBC értesülései szerint a videojáték-epizód az 1989-ben forgatott második rész után, a kilencvenes évek elején játszódik majd. Mindenesetre mindenki kedvenc protonfegyverét és a szellemcsapdát is sokszor kell majd használni benne.

Míg a honlapon egyelőre csak néhány képernyőkép található, a G4 TV oldalán már videoelőzetest is találtunk a játékból, ez a lent látható felvétel közepe tájékán nézhető meg.

A Sierra közlése szerint a Szellemirtók-játék karaktereit az eredeti filmben szereplő színészekről mintázzák, forgatókönyvét pedig a mozgóképes alkotást is jegyző Dan Aykroyd és Harold Ramis készíti. Az eddig publikált bemutatók alapján a helyszíneket is nagyon élethűen lemodellezték, így a Ghostbusters The Video Game jó eséllyel lehet 2008 egyik legélvezetesebb játéka.

Volt már pár próbálkozás

Természetesen nem a Sierráé az első játékprogram, amely a Szellemirtók történetén alapul: Commodore 64-re már a film premierjének évében kiadtak egy Ghostbusters-programot, melyet 1987-ben egy játékautomatás verzió, 1989-ben pedig a Ghostbusters II követett - utóbbi már a hazai hobbiszámítógépesek körében is elég ismert volt, PC-re is megjelent, és jóval szebben festett a C64-es elődnél, viszont a jövőre érkező verzió lesz az első, amely fotorealisztikus látványvilággal bír.