Újabb GPS-es fotómobilt hoz ki a Nokia

Vágólapra másolva!
A Nokia N82 a finn gyártó multimédiés sorozatát erősíti, és az öt megapixeles fotók készítése mellett filmezni, wifizni is lehet vele.
Vágólapra másolva!

Öt megapixeles, autofókuszos kamerát, szuperfényes Xenon-vakut, Carl Zeiss lencséket és GPS navigációt tartalmaz a szerdán bejelentett Nokia N82, amivel az N95-ös csúcsmodell tudását közelíti.

A mindentudó előddel ellentétben ez nem egy szétcsúsztatható, hanem egy hagyományos formájú, robosztus kialakítású telefon, amelynek kamerája nem csupán fotózásban erős, másodpercenként harminc képkockás sebességgel rögzített, jó minőségű mozgóképet is lehet vele felvenni.

Forrás: Nokia

A navigációért a készülék beépített, a műholdas jelek mellett mobilcella-információkat is felhasználó GPS-egysége és az előtelepített Nokia Maps térképszoftver felel. A készülék rendelkezik az N-sorozattól megszokott multimédiás és internetes képességekkel. A mobil a jelenleg leggyorsabb HSDPA mobilinternetet is támogatja, és képes B és G szabványú wifi hálózatokra csatlakozni. A multimédiás funkciók teljessé tételéhez zenéket a Nokia zeneboltjából, játékokat a megnyílás előtt álló N-Gage rendszerből vásárolhatnak az N82-esek tulajdonosai.

A modell összesen 100 megabájt beépített memóriával rendelkezik, amelyen a különböző multimédiás alkalmazások osztoznak, de ez két gigabájtig bővíthető MicroSD kártyával. A készülék közvetlenül ráköthető a tévére, és rendelkezik beépített rádióvevővel. A hírek szerint az N92-es kezdőára 450 euró, vagyis mintegy 115 ezer forint lesz.