Jobb minőségű videók lesznek a YouTube-on

Vágólapra másolva!
A népszerű videomegosztó szájt társalapítója egy konferencián számolt be arról, hogy hamarosan jobb minőségben lehet majd megtekinteni a YouTube-ra feltöltött videókat.
Vágólapra másolva!

Steve Chen a NewTeeVee Live konferencián beszélt a várható fejlesztésről - számolt be a CNet hírblogja. Mint azt a videomegosztó egyik atyja elmondta, terveik szerint negyedéven belül biztosan elérhetők lesznek a jó minőségű videók a YouTube-on.

A szakember elmondása szerint elsődleges céljuk közt továbbra is az szerepel, hogy a YouTube-ra feltöltött videókat bárki, a lassabb netkapcsolattal rendelkező látogatók is különösebb kényelmetlenségek nélkül meg tudják tekinteni. Ugyanakkor már tesztelnek egy olyan webes videolejátszó felületet, amely automatikusan detektálná, ha a felhasználó gyors eléréssel rendelkezik, és felkínálja a jobb minőségű - ám lassabban betöltődő - verzió lejátszását is.

Mint azt Chen elmagyarázta, a videomegosztó szerverein a videofájlok eredetileg feltöltött változatait is eltárolják, ha ezek kellően jó minőségűek, az új funkció bevezetése révén akár a YouTube-ra régen feltöltött felvételek esetében is látványos minőségnövekedést lehet elérni.

Gondot jelent viszont, hogy a rendszerben lévő felvételek jelentős része kisfelbontású videó, ezek minőségét viszont semmilyen eljárással nem lehet utólag feltuningolni.