Felgyorsítja az XP-t az új szervizcsomag

Vágólapra másolva!
Tíz százalékkal gyorsabban dolgozik majd a Windows XP a jövőre megjelenő harmadik szervizcsomag telepítése után - állítja egy amerikai szoftvercég.
Vágólapra másolva!

A teljesítménymérő szoftverek gyártására specializálódott Devil Mountain egy korszerű, 2 gigahertzes Core 2 Duo processzorral és 1 gigabájt memóriával felszerelt laptopon mérte le a jelenleg tesztelés alatt álló Windows XP SP3 alatt a legújabb (2007-es) Office sebességét - adta hírül a Computerworld. A cég tesztjei szerint a szervizcsomag mintegy tíz százalékkal gyorsítja az irodai szoftver működését.

A cég mérései szerint az XP nem csak önmagánál lesz gyorsabb a javításokkal, de a Windows Vista szintén megjelenés előtt álló SP1 szervizcsomagját is maga mögé utasítja ugyanazon a konfiguráción. A Devil Mountain szerint az Office 2007 nagyjából kétszer gyorsabban működik a régebbi operációs rendszeren.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta az XP-re vonatkozó teszteredményeket. A cég korábbi, Vista SP1-et érintő mérései kapcsán azzal igyekeztek megvédeni az új operációs rendszert, hogy a javítócsomag még fejlesztés alatt áll, és még "számos változtatáson" megy keresztül, amíg megjelenik. A Vista SP1 várhatóan még idén, az XP SP3 pedig 2008 első felében lesz elérhető.