Tehénparádé után egérparádé Pécsen

Vágólapra másolva!
Az utcán kiállított tehenek mintájára a számítógépes egereket "remixelhetik" a DekorEgér pályázaton induló versenyzők.
Vágólapra másolva!

November 6-ig lehet pályázni saját kezűleg átalakított "rágcsálókkal", amelyeket két kategóriában várnak a "Nagy egérfogó" névre keresztelt vetélkedő szervezői. A "rekreálás" kategóriában az olyan használaton kívüli egereket várják, amelyeknek újszerű funkciót adtak készítőik: lehet belőlük akár dísztárgy, akár praktikus használati tárgy, például levélnehezék. A "redizájn" kategóriában a működő számítógépes perifériának lehet saját, egyedi kinézetet varázsolni festéssel, díszítéssel, vagy más tetszőleges technikával.

Az országos vetélkedőhöz egy dunaújvárosi expo keretében meghirdetett verseny adta az ötletet, amelynek keretében iskolások alakítottak át számítógépes egereket, és változatos pályaművek érkeztek a katicabogártól az M6-os autópályán araszoló egérig - tudtuk meg a szervezőktől. A mostani vetélkedőre beérkezett pályázati alkotásokat a pécsi Art-Study Művészeti Kiállítás és Vásár zsűrije értékeli, és a legsikeresebbeket a rendezvényen meg is lehet majd tekinteni.

Pályázni a pályázó adatait tartalmazó és pályázati tárgyanként elküldött e-mail üzenetben lehet, amelyet a netmester(kukac)netmester.hu címre várnak a szervezők. Magukat a pályaműveket személyesen vagy futárral a Netmester Produkció (7621, Pécs, Fürdő u. 1. Tel: 06-72/332-332) irodájába, vagy postán a DekorEgér - a nagy egérfogó - Netmester Produkció 7601 Pécs, Pf.: 123 címre kell eljuttatni úgy, hogy a feladvány legkésőbb november 6-án (vagyis jövő kedden) megérkezzen. A pályázat eredményhirdetésére november 10-én 13.00 órakor, az Art-Study Művészeti Kiállítás és Vásár (7632 Pécs, Megyeri út 72.) keretében kerül majd sor.