Lakkfekete nyomtatók a nappaliba

Vágólapra másolva!
A Samsung Magyarországon is bemutatta két dizájner-nyomtatóját: a lézeres készülékeket nem a teljesítmény, hanem a minimalista formavilág és az elegáns szín különbözteti meg a vetélytársaktól.
Vágólapra másolva!

Otthonra, illetve kisirodai környezetbe szánja a mutatós modelleket a koreai gyártó, amelyek dizájnelemei nekünk a tavaly bemutatott K5-ös médialejátszóról (és annak utódairól) már ismerősek voltak. A hordozható kütyün láthattunk már ugyanis matt feketével kombinált lakkfekete felületeket, amelyeket kék LED-es kijelzők dobnak fel, de mostanában a cég tévéinek külseje is a zongoralakkra hajaz.

Forrás: samsung

A lézernyomtatók így a nappaliban is jól mutatnak, ráadásul nem is foglalnak sok helyet. Az SCX-4500-as lézermasina csupán 12 centiméter magas, a multifunkciós (nyomtató, fénymásoló, szkenner) pedig 16 centi magas. Utóbbin kis optikai extraként egy kék led-sor munka közben jelzi, hogy éppen hol áll a szkenner olvasófeje.

A készülékek 100 lapos papírtartóval rendelkeznek, és percenként 16 A4-es oldalt tudnak kinyomtatni, amit az otthoni, illetve személyes irodai használathoz kalibrált be a gyártó.

Forrás: samsung

Az egyedi formavilágnak megkérik az árát: a kisebb modell 45, a nagyobb, mindentudó változat 75 ezer forintba kerül. A készülékeket az egyik elektronikai áruházláncban vezetik be a piacra, és csak később lehet majd a kiskereskedésekben is megvásárolni őket.