Samsung fotósmobil optikai zoommal

Vágólapra másolva!
A koreai gyártó G800-as modellje az első olyan mobil, amely nem csak digitalis, hanem a hagyományos fényképezőkön megszokott optikai zoomot is kínál a fotózáshoz.
Vágólapra másolva!

A Samsung fényképezős mobilját háromszoros optikai zoommal látták el, a felbontása pedig 5 megapixeles. A G800-asba emellett olyan korszerű digifotós funkciókat is beépítettek, mint az arcfelismerés, vagy a széles dinamika tartomány (WDR).

A telefon formai kialakításánál is törekedtek arra, hogy a hagyományos fényképezőkhöz hasonlóan két kézzel lehessen tartani, stabilabb fotózást lehetővé téve ezzel - amit a szoftveres képstabilizátor is segít. A fém tokos, szétcsúsztatható készülék összecsukott állapotban teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos kompakt fényképezőgép.

Forrás: Samsung

A mobilnak nagy méretű, 6 centiméteres képátlójú QVGA-felbontású kijezlője és Xenon vakuja van, emellett beépített képszerkesztő- és videoszerkesztő, valamint fotoblogger klienssel rendelkezik. A gyártó egyelőre nem közölte a 3G-s model árát, csak annyit, hogy a mobilt novemberben vezetik be az európai piacon.