Playstation 3 már százezer forintért

Vágólapra másolva!
Olcsóbb, de butább PS3-at dob piacra a Sony október 10-én, amelyet kisebb winchesterrel szerelnek és megfosztottak pár extra funkciótól.
Vágólapra másolva!

A 60 helyett 40 gigabájtos merevlemezzel szerelt készülék ára 399 euró lesz a Sony bejelentése szerint, és a jelenleg Starter Kitben (extra kontrollerrel) forgalmazott nagyobb modell árát is csökkentik, mégpedig 499 euróra. A gyártó hazai képviselete bejelentette a pontos magyarországi árakat is: ezek szerint a 40 gigás PS3 109 990 forintos, a jelenleg is forgalomban lévő, 60 gigás modellt magában foglaló Starter Pack pedig 131 990 forintos áron lesz kapható nálunk.

A "kis" PS3-ast némileg lebutította a Sony: a kisebb merevelemez mellett ugyan ugyanúgy van Blu-ray lejátszója, wifi- és HDMI-csatlakozója, viszont pár dolog hiányzik belőle.

Az új modellen a korábbi négy helyett két USB 2.0 port található, és hiányzik róla a többformátumú memóriakártya-port is. Ami emellett a legnagyobb fájdalmat okozhatja a PS2-tulajoknak, az az, hogy a gép már nem kompatibilis a konzol előző változatának szoftvereivel, ami a gyártó indoklása szerint az újabb PS3-vásárlók ez irányú igényeinek csökkenését tükrözi, továbbá azt a tényt, hogy ma már PS3-játékokból is lényegesen nagyobb a kínálat. Karácsonyig ugyanis már 65 játék lesz kapható az új Playstationre, bár ez még mindig édeskevés az előző gépre megjelent több mint 8000 címhez képest.

A 60 GB-os PS3-hoz hasonlóan az új PS3 is frissíthető firmware-rel van ellátva, amely az idő előrehaladtával új szolgáltatások és funkciók telepítését teszi lehetővé. Egy nemrégiben végrehajtott frissítésnek köszönhetően például a PS3 alkalmassá vált a rendszeren lejátszott DVD-k teljes 1080p formátumú felskálázására is.