Vágólapra másolva!
Naponta hét olyan webszájtról érkezik bejelentés a hatóságoknak, amely gyermekpornográfiát tartalmaz, és a felvételek tartalma egyre durvább - derül ki az Internet Watch Foundation jelentéséből.
Vágólapra másolva!

Az interneten terjesztett pedofil tartalmak monitorozását végző IWF jelentése szerint a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűntényeket megörökítő felvételek között egyre durvábbak bukkannak fel, beleértve a nemi erőszakot, a szadizmust és a bestialitást - adta hírül a BBC.

Az internetezők által bejelentett szájtok egyharmada ezekre a különösen erőszakos tartalmakra specializálódott, és a felvételek egyharmadán hat, húszból egy szájton pedig két évesnél fiatalabbak az áldozatok.

Az IWF munkáját olyan nagy internetes vállalatok segítik, mint a Yahoo, az MSN és a Tiscali. A szervezet a bejelentett oldalakat a rendőrséggel, gyermekvédelmi szervezetekkel és a netszolgáltatókkal összefogva távolítja el az internetről, és veszi üldözőbe a tetteseket. Az IWF 28 országban működtet forró drótot, és ebben az évben már 2092 weboldallal kapcsolatban intézkedett.

Magyarországon a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) által üzemeletetett http://www.internethotline.hu/ webcímen keresztül lehet bejelentést tenni az illegális tartalmakról.