Megnyitják a virtuális világok határait

Vágólapra másolva!
Az IBM és a Linden Lab megnyitná a virtuális világok határait: lehetséges, hogy a jövőben a World of Warcraft orkjai átruccannak majd vásárolgatni a Second Life-ba.
Vágólapra másolva!

A számítógépgyártó és az egyik legismertebb online világot működtető cég a héten jelentette be, hogy egy közös projektet indít. Ennek célja egy olyan rendszer létrehozása, amelyben a felhasználók univerzális avatárokat, játékbeli figurákat hozhatnak létre, amelyekkel nem csak egy adott szoftverbe léphetnek be, hanem bármely más virtuális környezetbe is.

Jelenleg ugyanis az online világok használóinak minden egyes játékban külön-külön kell létrehozniuk karaktereiket, átjárás pedig nem lehetséges. Ezen a helyzeten változtatna a két társaság olyan szoftvereszközök kifejlesztésével, amelyek egységes paramétereket használó avatárok létrehozását biztosítja majd. Reményeik szerint ezzel a lépéssel könnyebbé teszik majd a játékosok számára a virtuális környezetek használatát, mivel már létrehozott figurájukkal hosszadalmas regisztrációs procedúra nélkül látogathatnak majd újabbakba, így az új rendszer a netes világok közti versenyt is élénkítheti.