Az Apple-gépek a legmegbízhatóbbak

Vágólapra másolva!
A Macek miatt sokkal kevesebbszer fordulnak hozzájuk az ügyfelek, mint a többi nagy gyártó PC-ivel - állítja egy amerikai számítógép-szervizlánc.
Vágólapra másolva!

A Lenovo, a HP, a Gateway és a Dell gépeinél is kevesebb baj van az Apple PC-ivel - állítja a Rescuecom második féléves jelentése.

A számítógép-szervizeléssel foglalkozó vállalat a hozzájuk beérkező hívások arányát vetette össze a cégek piaci részesedésével, és míg az Apple nagyjából 5 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az amerikai piacon, addig őket csak az esetek 1,5 százalékában keresték miattuk. A cupertinói számítógépgyártó 51 százalékkal magasabb pontszámot ért el a Rescuecom-nál, mint a második helyezett Lenovo.

Ehhez a céghez viszont már csak azok az ügyfelek jutnak el, akiknek az Apple saját szakemberei nem tudnak segíteni, így a számok arra utalnak, hogy a gyártó eredményesen látja el a felmerülő problémákat az USA-ban (a "házon belüli" esetekről viszont nincs adat). A felmérés viszont még így is jól mutatja a cég amerikai supportjának hatékonyságát.

Nem úgy, mint a Dell: az amerikai cég az előző évi negyedik helyezése után most az ötödikre csúszott vissza. A cég 32,3 százalékos piaci részesedés mellett 34,5 százalékos "betárcsázási aránnyal" bír az amerikai szervizcégnél, és a vásárlók is kevésbé elégedettek a gyártó PC-ivel a legfrissebb felmérséek szerint.