Két SIM-kártya az új Samsungban

Vágólapra másolva!
A Samsung D880 Duos készüléket a gyártó kifejezetten az olyan európai felhasználók számára tervezte, akik két operátornál is rendelkeznek előfizetéssel.
Vágólapra másolva!

Az ötlet önmagában nem új, Ázsiában már több ilyen készülék került a boltok polcaira, illetve a hazai felhasználók is emlékezhetnek olyan házilag fabrikált hátlapokra, amelyek képesek voltak két SIM-kártyát kezelni. D880 Duos első sorban olyan vásárlók számára készült, akik feltehetőleg sokat utaznak, és állandóan váltogatják az operátorukat a minél kedvezőbb percdíjak reményében. Sőt, a gyakran elfoglalt üzletemberek, akik szeretnék megőrizni privát elérhetőségüket a családjuk számára, a Samsung újdonságával ezt a problémát is megoldhatják. A Duos valódi újdonsága, hogy nem külön-külön tudjuk igénybe venni a két SIM-kártya nyújtotta előnyöket, hanem újraindítás nélkül akár a kettőt egyszerre is tudjuk használni.

A telefon nemcsak különleges SIM-kártya-kezelési tulajdonságával próbálja meghódítani a vásárlók szívét: a D880 kiválóan alkalmas vezeték nélküli zenehallgatásra, köszönhetően a Bluetooth 2.0 technológiának és az A2DP (sztereó fülhallgató) megoldásnak - továbbá MP3-zenék hiányában lehetőségünk van kipróbálni a beépített FM rádiót. A telefon TFT LCD kijelzője igen nagy átmérővel (2,3 inch) rendelkezik, amely a Samsungtól megszokott minőséget nyújtja. A háromsávos GSM-modul mellett a telefon ismeri a GPRS és az EDGE adatkommunikációs technológiákat is. A szétcsúsztatható telefon hátlapján egy a D900-ból ismert 3,2 megapixeles kamerát találunk, amely szabadtéri fotózásra éppen elegendő.

Igen nagy valószínűséggel a Samsung D880 memóriája microSD-kártyával lesz bővíthető, illetve még az is elképzelhető, hogy beépített flash memóriával fog rendelkezni. A Duos 2007 novemberében kerül a boltokba, kártyafüggetlen ára 700 euró (175 ezer Ft) lesz.

Simon Péter