Jön az ingyenes webes mini-Photoshop

Vágólapra másolva!
Az Adobe ingyenes, webböngészőben használható fotószerkesztő alkalmazást készít, amely a Photoshop legalapvetőbb funkcióit kínálja majd.
Vágólapra másolva!

Az új fejlesztésről John Nack, a cég illetékes termékmenedzsere adott hírt a blogján, aki a szoftver nevét is elárulta: ez lesz a Photoshop Express. A szoftverről készített előzetes kép alapján elmondható, hogy nem az asztali képszerkesztő lebutított változatáról van szó, hanem egy teljesen újszerű termékről.

Forrás: [origo]
Akcióban a Photshop Express

A fejlesztők a webböngészőben való megjelenítéshez igazították a kezelőfelületet. A Nack által közzé tett képen az látható, ahogy a kívánt beállítást kiválaszthatja a felhasználó: a fenti előnézeti képeket végiggörgetve a nagy fotón megjelenik a változtatás, amelyet egy kattintással jóvá lehet hagyni.

A termékmenedzser írása szerint a Photoshop Express nem a többi terméket fogja kiváltani, hanem az a célja, hogy az Adobe képszerkesztési technológiáját azonnal elérhető formában juttassa el a nagyközönséghez. A cég korábban egy webes, Flash alapú videoszerkesztő szoftvert is megjelentetett, Premiere Express néven, amelyet egyelőre csak licencelt formában tett elérhetővé: ez a fejlesztés áll a Photobucket és a YouTube online videoszerkesztője mögött.