Webkettes eszközöket magyarított a Google

Vágólapra másolva!
Az internetes vállalat a cégeknek szánt Office-gyilkos irodai alkalmazáscsomagot és a Picasa webes fotóalbumot tette elérhetővé magyarul.
Vágólapra másolva!

A Google Alkalmazások cégeknek és oktatási intézményeknek kínál webes levelezést, üzenőporgramot, naptárat, szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt, valamint a Google Creator weblapkészítő alkalmazást. A szoftverek mindegyike a cég telepítés nélkül használható, webbögészőben futó termékei közé tartozik, amelyeket a felhasználók személyre szabhatóan, a saját domainnevük alatt vehetnek igénybe.

Az alkalmazások előnye, hogy a bejelentkezés után bármilyen gépről elérhetőek, mivel mind a szoftvereket, mind a bennük elmentett állományokat a Google szerverei tárolják, és ennek köszönhetően a mobil munkavégzés mellett a közös munkát is támogatják, mivel a bennük tárolt dokumentumokat a felhasználók megoszthatják egymással.

A cég három konstrukcióban kínálja az alkalmazáscsomagot: a prémium előfizetéshez garantált rendelkezésre állás, fejlesztői felület és 24 órás támogatás jár, a partner csomag a szolgáltatásokat továbbadó portáloknak készült, az oktatói csomagot pedig oktatási intézmények vehetik igénybe teljesen ingyenesen.

A webkettes csomag mellett a Google az otthoni felhasználóknak szánt webes fotóalbumát is magyarította Picasa Webalbumok néven, amely a feltöltött fotók publikálását és megosztását teszi lehetővé.