Próbálja ki a legújabb Quake-et!

Vágólapra másolva!
Sötét folyosók és pokoli díszletek helyett egy hagyományos terepen zajló háborúba kalauzolnak minket a játék alkotói, ahol nem elég össze-vissza lövöldözni, hanem összetett küldetések megoldása a feladat.
Vágólapra másolva!

Az Enemy Territory: Quake Wars szakít az eddigi Quake-játékok stílusával és hangulatával. A történet szerint 2065-ben járunk, az emberek, és egy idegen faj, a Stroggok között zajló háború harcterein. A cselekmény így az eddigi epizódok zárt terei helyett hatalmas, nyílt terepen zajlik, és az általunk irányított figura, legyen az ember, vagy földön kívüli, nem egyedül vág neki a küzdelemnek, hanem a számítógép, vagy a többi online játékos által irányított szereplők alkotta csapatban.

Forrás: id Software
A Quake-ben nem ez a megszokott terep
Kattintson ide a demó letöltéséhez!

Ennek megfelelően a szerepünk is eltérő lehet: a harcosunk lehet felderítő, mérnök, vagy szanitéc is, és ennek megfelelően kell az akció során felmerülő feladatokat megoldania: például légicsapást kérni, vagy hidakat, járműveket javítani. A szereplők többféle szárazföldi, légi és vízi járművet is használhatnak, így van a játékban tank, harci robot, csapatszállító repülő és motorcsónak is. A győzelemhez pedig nem elég az összes ellenfelet kiirtani, hanem változatos feladatokat kell megoldani, például épületeket kell elfoglalni vagy megsemmisíteni.

A játékot a Doom 3 (nem pedig Quake 3, mint ahogy korábban tévesen írtuk) továbbfejlesztett grafikai motorja működteti, amely a játéksorozatban eddig szokatlan nagy, nyílt terepeken is jól működik. A szoftver jelentős újításokat nem vonultat fel, inkább csak a Battlefield- vagy a Halo-sorozat részeiből ismert csapatjátékos elemeket egyesíti. A Quake Wars: Enemy Territory teljes verziója várhatóan egy hónapon belül jelenik meg a boltokban.