Százmillió játék egyetlen weboldalon

Vágólapra másolva!
Hat év alatt százmillió alkalommal játszottak feladványokat kedvelők a Kvízpart oldalán. Az internetes kvízoldalon nem csak játszani, de feladványt szerkeszteni is lehet.
Vágólapra másolva!

A 2001-ben indult weboldalon több mint félmillió kérdésre adhatnak választ a látogatók - persze nem egyszerre, hanem ötszáz különböző témakörből választva. Egy-egy kvízben csak néhány kérdést kell megválaszolni, az eredményekre tehát nem kell sokat várni. A játékoldal indulása, 2001 óta több mint százmillió alkalommal játszottak a látogatók egy-egy kvízt. Az oldal üzemeltetőjének tájékoztatása szerint ma már naponta százezernél is több játékot játszik körülbelül 8 ezer látogató.

A feladványoldal kvízjátékait maguk a felhasználók állítják össze: azok a regisztrált játékosok, akik már elég sokat játszottak, és eredményeik is megfelelők, maguk szerkeszthetnek kvízt. A tematikusan felbontott fejtörők közt vannak különösen kedvelt kvízek, de mint kiderült, egyáltalán nem specifikus a látogatók érdeklődése: a legnépszerűbb játékok közt szinte valamennyi témakör fellelhető a sporttól kezdve a kémián át a történelemig.