Kína tagadja az állami hackerkedést

Vágólapra másolva!
Kína visszautasította kedden azt a brit lapjelentést, amely szerint a hadserege által felbérelt kalózok betörtek volna az amerikai védelmi minisztérium számítógépes rendszerébe. Peking szerint az ilyen vádaskodás hidegháborús gondolkodásmódot tükröz.
Vágólapra másolva!

A Financial Times brit gazdasági és politikai napilap aktív és már nem aktív amerikai tisztségviselőkre hivatkozva közölte, hogy a kínai hadsereg hackerei júniusban betörtek a Pentagon rendszerébe, adatokat másoltak ki onnan, és a betörés miatt a rendszer megbénult. A lapjelentés előtt egy héttel történt, hogy Angela Merkel német kancellár hasonló vádakkal illette Pekinget. Eszerint kínai hackerek kémprogramokkal árasztották el a német kormányhivatalok számítógépes rendszerét.

Kína visszautasította a német és az amerikai vádat is. "A kínai kormány elítéli az internetes bűnözést, és következetesen fellép ellene. Ezek a Kína-ellenes vad vádak alaptalanok, és hidegháborús gondolkodásmódot tükröznek" - jelentette ki Csiang Jü (Jiang Yu) külügyi szóvivő.