Jön az érintőképernyős, wifis iPod

Vágólapra másolva!
Az Apple bemutatta menetrendszerűen megújított zenelejátszó-választékát: az iPodból készül egy iPhone-szerű változat is, a Nano meghízott, a mobil pedig olcsóbb lett.
Vágólapra másolva!

A gyártó szeptember végéig dobja piacra az iPod zenelejátszó iPhone-szerű változatát: az iPod Touch névre keresztelt modell a megtévesztésig hasonlít a cég mobiljára, azzal a különbséggel, hogy kicsit kisebb, és telefonálni nem lehet rajta - adta hírül a BBC. Érintőképernyő, wifi és webböngésző viszont ugyanúgy van benne, és az olcsóbb változat száz dollárral kerül kevesebbe az iPhone-nál (300 dollár, vagyis körülbelül 56 ezer forint az ára), vagyis betöltheti a készülék szerepét azoknál, akik mobilozni nem szeretnének a látványos kütyüvel.

Nem volt szó európai iPhone-ról

A készülék további előnye, hogy az AT&T drága mobil-előfizetését sem kell fizetni hozzá, a mobil netezéshez a wifinek köszönhetően ugyanolyan jó, mint az iPhone, amely egyébként is csak EDGE-es. További újdonság, hogy ezek után közvetlenül, wifin keresztül is lehet majd zenét letölteni mind az Apple-mobilra, mind az érintős iPodra, bár előbbihez meg kell várni egy szoftverfrissítést.

A gyártó csökkentette az iPhone árát is, mégpedig 200 dollárral, így a 8 gigabájtos modell már 400 dollárért elvihető Amerikában, a 4 gigást pedig kivonják a forgalomból. Az európai bevezetésről vagy árakről továbbra sem esett szó. Az elemzők korábbi találgatásai szerint a készüléket ősszel hozta volna Európába a gyártó, és 3G-s változatban: igaz, erre a karácsonyi bevásárlási szezonig még van idő.

Videós iPod Nano

Az eddig ismert, kerek vezérlőfelülettel ellátott iPod a Classic nevet kapta, és olcsóbb változata, az eddig kecses, vékony Nano meghízott, viszont ezért cserébe már videót is lehet nézni rajta, amihez nagyobb memória is jár. A legkisebb, kijelző nélküli Shuffle modell pedig négy új színben lesz kapható.